Пожар заради самозапалила се батерия на електрическа тротинетка изпепели вчера дома на

...
Пожар заради самозапалила се батерия на електрическа тротинетка изпепели вчера дома на
Коментари Харесай

След пожара в дома на музикант на Слави: Безопасно ли е да зареждаме тротинетки вкъщи?

Пожар заради самозапалила се батерия на електрическа тротинетка изпепели през вчерашния ден дома на китариста от „ Ку-Ку Бенд “ Цветан Недялков. Превозното средство е било включено да се зарежда, когато батерията се взривява. По знамение няма потърпевши при случая.

След напрежението от случилото се музикантът прикани хората да внимават, когато си купуват електрически тротинетки. Тази, която се взриви в неговия апартамент, е купена неотдавна за сина му Мартин.

„ При вярна употреба тротинетките са безусловно безвредни. В 95% от случаите те имат най-малко три отбрани от проблеми по ел. инсталацията. Но подсещам, че е значима вярната употреба. Това са литиевойонни акумулатори, не би трябвало да се мокрят, не би трябвало да се карат в дъждовно време “, сподели пред bTV Владислав Стоицов, съпредседател на Асоциацията по електромобилност.

По думите му в София притежателите на електрически тротинетки към този момент са над 10 000.

„ Проблемът с електрическите акумулатори е обвързван на първо място с тяхната употреба. Батериите се въздействат на първо място от външните условия. Литиевойнни акумулатори има и в нашите телефони. Такъв случай доста рядко се случва “, разяснява другият съпредседател на асоциацията и притежател на сервиз за тротинетки Йордан Кръстанов.

Според него повода за взривяването на батерията най-вероятно е дъждовното време през последните дни в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР